Dags att förnya Medical?

Aktuell Medical är som bekant ett nödvändigt ont för att få fortsätta flyga – även om det är skönt att få ett kvitto på att alla viktiga delar av kroppen fungerar som de ska, kan det upplevas som ett irritationsmoment och en extra kostnad för att få fortsätta flyga trots att ingenting är fel. Desto viktigare är det därför att välja en läkarmottagning som förstår dig som PPL-pilot och erbjuder rimliga priser.

Vi har i SAS FK förmånen att ha en flygläkare i klubben vid namn Kolja Gilli, verksam vid Trafikmedicinskt Centrum på Karolinska i Huddinge. Här finner du vägbeskrivning och här aktuell prislista (2016). Class II-undersökning kostar 1 400 kr vid förnyelse, annars 1 600 kr. Behövs EKG eller audiogram (endast i vissa fall) kostar det några hundringar extra.

Bokning sker per telefon, SMS eller e-post till 0704-43 91 92 resp. flyingdoktor@gmail.com. Glöm inte nämna att du är klubbmedlem!

Det går också utmärkt att utan tidsbokning maila eller ringa Kolja med frågor kring flygmedicin. Han hälsar: ”Ring/fråga hellre i onödan och få det rätt på en gång istället för att hitta på egna lösningar som eventuellt har graverande konsekvenser!”

Kommentera