Utbildning

Funderar du på att ta flygcertifikat? Att själv kunna flyga bjuder på många fantastiska upplevelser och en oöverträffad frihetskänsla. Nu kan du planera att ta ditt flygcertifikat i egen takt.

SAS Flygklubb är en av Transportstyrelsen godkänd flygskola och erbjuder utbildning till privatflygcertifikat (PPL), Basic Instrument Rating (BIR) och mörkerbehörighet (NR/NQ). Vi erbjuder även olika skillnads utbildningar inom EFIS, ställbar propeller och har tillgång till mer komplexa maskiner vid behov. 

Privatflygcertifikat – PPL

Det första steget som pilot är att ta ett privatflygcertifikat (Private Pilot License, PPL). Utbildningen omfattar minst 45 timmars flygning. Med ett sådant får du flyga med mindre flygplan enligt så kallade visuellflygregler, VFR, det vill säga med uppsikt utåt i bra väder. Certifikatet kan sedan byggas på med behörighet att flyga i mörker och enligt instrumentflygreglerna, IFR, som ökar användningen av eget flyg under olika väderbetingelser. Med ett PPL får man även flyga med passagerare, men det får inte ske kommersiellt – du får alltså inte ta betalt. Du får dela kostnader med vänner och även bekanta! 

Mörkerutbildning (NQ)

Mörker är en vidareutbildning när du blivit klart med ditt certifikat. Utbildningen tar ca 10h och ger dig möjlighet att flyga även när det blivit mörkt ute

Basic Instrument Rating (BIR)

Vi på SAS Flygklubb erbjuder även inom kort Basic Instrument Rating mer information kommer om detta snart. 

Skillnadsutbildningar

  • EFIS (Garmin 1000, G3x) 
  • Ställbar propeller (VP)
  • Infällningsbara landningsställ (RG)
  • Andra skillnadsutbildningar kan anordnas efter behov

Teoriutbildning

Den teoretiska utbildningen kan lämpligen göras parallellt med den praktiska. Vi erbjuder teoriutbildningar via våra etablerade partners. 

Vad kostar det?

En komplett utbildning till ett privatflygarcertifikat (PPL) kostar lite drygt 120 000 kronor. Numera finns inga krav på att man ska flyga ett visst antal timmar för att behålla certifikatet. Detta har ersatts med att man vartannat år gör en kontrollflygning med en flyglärare eller, om man flugit mindre än 12 timmar det senaste året, med en kontrollant från Transportstyrelsen.
Skolan kan även erbjuda utbildning till (Light Aircraft Pilot Licens; LAPL). Den planerade utbildningstiden är lite kortare jämfört med PPL, men medför några mindre begränsningar.

Vart vänder man sig?

Fyll in namn, mejl och dina önskemål så kontaktar vi dig snarast möjligt

All advertising will be ignored and discarded!

Theme: Overlay by Kaira SAS Flygklubb © 2019-2021