Tidig Julklapp till alla medlemmar

Efter år av väntan, långa och onödiga stillestånd på flygplanen under flera år, är det med stor glädje styrelsen äntligen kan presentera det tillskott vi önskat!

Flygplanet blir det fortsatta nästa steget mot en yngre och modernare flotta. En föryngring som med modern teknik, ska om allt går som tänk, inte ha en massa ålderskrämpor som kostar enormt att underhålla. Samtidigt som vi länge har sökt ett flygplan som kan passa så många som möjligt.

Vi har sökt ett modernt flygplan som dels är lättfluget, snällt men ändå intressant och roligt att flyga. Det ska kunna lasta två fullvuxna, samtidigt som det kan bära tillräckligt med bränsle så det går att flyga långt och länge utan att behöva tanka. Bekvämt, säkert såväl dager som natt. Låg bränsle-förbrukning så att vi kan hålla låga timpriser, och även justera prislappen nedåt. Vi har under gångna åren lyssnat på många olika argument för och emot olika flygplan. Styrelsen är helt övertygade om att vi funnit rätt modell som ska uppfylla så många önskemål som möjligt.

Låt oss presentera ett fabriksnytt flygplan, som vi tar emot i slutet av september i år! Vi säger välkommen till SE-MLU en Bristell B23 VLA.

 

Den gula färgen är inte vårt flygplan, men ser likadan ut!

Självklart kommer vi att erbjuda er en komplett teknisk kurs och inflygning så snart flygplanet landat hemma. Flygplanet är utrustat med den absolut senaste tekniken.

Flyginstrument utgörs av 2 st Garmin G3X Touch skärmar, toppmodern autopilot m.m. Flygplanet är också utrustat med räddningsskärm. Motorn är en Rotax 912, med trebladig CS-propeller. Lastar över 300 kg, 120L bränsle ger ändå en payload på nästan 230 kg! Räckvidd på upp till 6 timmar! Flygplanet är väldigt rymligt och bekvämt, även för fullvuxna.

Naturligtvis så kommer mera information löpande, men för er som är riktigt sugna på att se mera, läsa om vilken utrustning som ingår etc, så kan ni besöka följande länk: https://www.bristell.com/aeroplanes-b23

Återstår bara att gratulera alla SAS FK medlemmar, – vi får alla en riktigt fin maskin i flottan snart!

Mvh,

Styrelsen för SAS FK

Theme: Overlay by Kaira SAS Flygklubb © 2019-2021